Roosfoto.nl

Blog

Baardmannetjes

Weer eens op pad geweest in de hoop Baardmannetjes te kunnen fotograferen.

Nou, dat viel me nog niet mee, geen geluidjes te horen en zag ook niets bewegen wat op een Baardman leek. Dus een beetje teleurgesteld terug richting de auto. Terwijl ik aan de wandel was, dacht ik; ach, laat ik nog even langs de sigaren lopen, wie weet zit er nog een Blauwborst (zie eerdere blog)..

Maar whow wat was ik blij met die beslissing, want in eens hoorde ik bekende geluidjes, dus snel mijn statief en camera neergezet, en ja hoor, daar kwamen er twee naar boven geklommen in de rietstengels. Helemaal mooi boven in en ook nog en in de bekende Baardman pose! Toch hoorde ik tijdens het fotograferen meer geluidjes komen…Allemaal juvenieltjes zag ik ineens, zo leuk, ik werd er vrolijk van 🙂 denk dat er wel 12 in totaal waren, iets met keuzestress in de goede zin van het woord ha ha…

© Roosfoto.nl

Kwikstaarten op de tulpen

Vorig jaar was ik te laat bij de tulpenvelden, alles was toen al gekopt..Dat ging me dit jaar niet weer gebeuren had ik besloten, dus alle updates goed bijgehouden. Van te voren gebeld met tulpen kwekers om toestemming te vragen om voorzichtig het veld in te mogen, en natuurlijk hun de foto’s te sturen die ik gemaakt had.

Ik ben op verschillende locaties geweest, van Noord-Holland, Drenthe, en boven in Groningen.

Hier een paar van mijn favoriete foto’s en een extra backstage foto:)

© Roosfoto.nl

Ijsvogel

Op donderdag 28 april kon ik ineens terecht bij de vogelijkkijkhut ‘Ronde de Waterplas’ in Veendam. Super leuk en had er zin in. Alleen waren de ijsvogels al twee weken niet gezien, dus het werd afwachten. 

Ik zat er nog geen half uur dat ik er 1 voorbij zag vliegen, dus had goede hoop..en ja hoor, 5 minuten later belandde hij op een stok boven de waterplas. Het was niet lang, maar toch een paar mooie foto’s van kunnen maken.

Een dik uur lang gebeurde er verder niets meer….Maar toen, whoppa ..kwam hij op een dunne stok langs de waterrand vlak voor me zitten, en ik kreeg een hele wasbeurt te zien (zie deze foto’s) hij ging ook nog een paar keer in en uit het water, draaide zich een paar keer om, en alle veertjes werden goed gepoetst. Ik heb echt genoten, en ben hartstikke blij met deze super foto’s.

© Roosfoto.nl

Pimpelmeesjes

Ook al zijn ze niet zo bijzonder, ik vind ze hartstikke leuk, met hun mooie kleuren.

Een verzameling van de laatste maanden omdat de bloesem bomen zo mooi bloeien. Regelmatig ben ik met de camera langs de bloesem geweest en staan te wachten tot er een Pimpelmees in zat. Sommige  bleven een zitten en hun ding doen, maar de meeste waren echt in actie en moest ik heel snel zijn met afdrukken 🙂

Maar helemaal blij met dit resultaat, en dan met name de bovenste links…

Zelf op de foto geweest

Ik ben gek op bloesems, en zag deze onderweg op een bereikbare locatie. Ook hingen deze niet al te hoog zodat je er zonder ladders en gedoe er gewoon bij kon staan. 

Helemaal blij met deze serie zachte foto’s die ik samen met mijn vriend gemaakt heb, hij vind fotograferen ook erg leuk. Je zult ze voorbij zien komen hier op mijn website, Instagram en Facebook

Blauwborsten op Sigaren

De Blauwborsten zijn weer in Nederland..

Op een bewolkte dinsdag ochtend ben ik de Onlanden in gegaan, want wilde heel graag een Blauwborst op een sigaar fotograferen, nou dat is gelukt! Helemaal blij met deze serie foto’s, en zal er ook een paar in mijn portfolio zetten.

Mooiste foto van Nederland

De Baardmannetjes doen het goed (en deze Pimpelmees ook:) )

Alweer 4 keer de Mooiste foto van Nederland via Facebook.

Baardmannetjes

Zo blij, want na bijna twee jaar ‘zoeken’ toch gevonden en prachtig vast kunnen leggen.Bekijk de foto’s en je zult zien hoe leuk en fotogeniek ze zijn. 

Het was een koude vroege winterdag begin januari, en gelukkig nauwelijks wind. Na een uur aan het speuren geweest te zijn stond ik met twee andere meiden te kletsen in de hoop dat de vogels zich lieten zien, en ja hor na een minuut of 20 kwamen ze te voorschijn, happend in de rietpluimen en genietend van de zon. Volgens mij waren het drie mannetjes en een vrouwtje. Hier een selectie van mijn favoriete foto’s.

Update: 21-02-22 Publicatie in Conker nature magazine publicatie pagina

Roosfoto.nl

Publicatie

Helemaal trots op deze grote publicatie aan de wanden van het crematorium Drachten.

Meer foto’s hiervan staan op mijn publicatie pagina.

© Roosfoto.nl

Nieuw project

De laatste maanden enorm druk geweest met mijn nieuwe project, ik ben geen opgever, maar heb zeker een paar keer tegen mijn vriend geroepen: Het wil niet, ik vindt het niet meer leuk, en ik stop ermee…Toch doorgezet, en nu heel blij dat het gelukt is. Ook iedereen die me geholpen heeft om model te zitten ben ik zeer dankbaar, want ik heb nu echt een tof portfolio. Hier zie je een paar Irissen, ja ogen! en dat is dus mijn nieuwe creatieve vorm van fotograferen geworden, en ik hoop dat ik heel veel mensen blij kan gaan maken met een mooie uitvergroting aan de muur. Kom je een kijkje nemen?

Portfolio update

Zoveel nieuwe foto’s gemaakt de laatste tijd, dat het ook echt tijd werd om mijn portfolio weer een update te geven. Vooral de macro groeit enorm, maar ja het is nu voor mij ook de leukste tijd van het jaar om foto’s te maken met alle vlinders en de bloeiende heide 🙂 Kom je een kijkje nemen?

Bruine Vuurvlinder

Eigenlijk op zoek naar de Kleine Vuurvlinder die op de paarse heide zou zitten, die heb ik gevonden en mooi op de foto gezet (zie mijn macro portfolio).Ik was nog verder aan het wandelen, want het zonnetje scheen, de heide is mooi paars nu, en had zin om echt toffe foto’s maken. Ineens zag ik iets geels/oranje in een takje zitten, en wat bleek nou, het was  een Bruine Vuurvlinder, die had ik nog nooit gezien of van gehoord. Dus er in kruip sluip modus er heen gegaan, want hij moest natuurlijk wel even blijven zitten he… En ja hoor ik heb hem mooi op de foto kunnen zetten.🥳 

Fotoshoot op Texel

Eerder schreef ik al dat ik naar Texel was geweest om een leuke Love shoot te doen. 

(zie de backstage foto’s) Hier een paar resultaten er van.

Zeldzaam Gentiaanblauwtje

Dinsdag op Balloerveld mooie vlinder foto’s gemaakt. Elke vlinder die mooi ging zitten, en even bleef zitten😂 heb ik er op gezet. En wat blijkt nu? Dit is een zeldzaam Gentiaanblauwtje…Dat maakt de vangst natuurlijk nog leuker ha ha..😍

Heideblauwtjes in de shop

Ook mijn webshop bij werk aan de muur weer een update gegeven. 

Hier enkele voorbeelden zodat je kunt zien hoe tof het Heideblauwtje aan jouw muur kan zijn 🙂

De foto’s lijken op elkaar, maar die met de vleugels open is een staande foto, en de andere is een liggende.

Heideblauwtjes in Appelscha

Zo ontzettend blij met deze foto’s🥰 een tijdje geleden al gemaakt in Appelscha, toen de blauwtjes nog maar net om de hoek kwamen kijken..Beetje anders bewerkt dan anders…Nu nog de keuze maken welke ik in mijn portfolio ga zetten😂, de portret kan ook in landscape en de landscape kan ook nog in portret…Dus tjahhh 

Welke van de 4 vind jij het mooiste? (aanklikken voor groot formaat)

Mooiste foto van de dag 3x binnen een maand tijd 🙂

Soms, als ik heel blij ben met een nieuwe foto, dan zet ik hem op Facebook in de groep, Mooiste foto van de dag. Iedereen die daar lid van is, mag daar 1 foto per dag uploaden. Aan het begin van de avond gaan de moderators dan kijken welke foto het echt goed deed, en die komt dan in de grote groep van Mooiste foto van de dag, deze drie heb ik vlak achter elkaar gekregen. Helemaal trots en blij ermee.

Fotoshoot op Texel

Eventjes geen natuur foto’s gemaakt, maar wel een toffe Love Shoot gedaan op Texel. Super leuk en eigenlijk prachtig licht erbij, de lucht was een grote softbox. Hier een paar backstage foto’s voor de leuk.

Webshop weer flinke update gegeven.

Hier twee toffe voorbeelden zoals het er eventueel uit zou kunnen zien 🙂

Nieuwe 'backstage' foto's gemaakt

Zoals je eerder in mijn blog kon lezen ben ik helemaal blij met mijn pastel papaverbollen series. Dus leek het me leuk om daar zelf ook op de foto te gaan :). Dus mijn lieve vriend gevraagd of hij dat wilde doen met me. En ja hoor, zo stonden we dus op zondag ochtend om 9.30 te shooten bij dit prachtige veld. We hebben bewust tegenlicht gebruikt en verder geen flitser om het zo puur mogelijk te houden.

Binnenkort in Zoom.nl magazine

Via Instagram kreeg ik een berichtje of deze foto mogen publiceren in Zoom.nl magazine nummer 9.

Dus binnenkort het magazine maar in huis halen, en zal ik de resultaten posten op de Publicatie pagina.

Visitekaartjes

Helemaal blij met mijn nieuwe visitekaartjes speciaal voor het natuur gedeelte van deze website. 

De foto, in dit geval het Heideblauwtje, maakte ik vorig jaar en ben er nog steeds heel erg blij mee. er zit zoveel sfeer in, en de vlinder komt zo mooi tot zijn recht, dat ik het 1 van mijn mooiste vond tot nu toe.

Webshop weer up-to-date

Mijn webshop bij Werk aan de muur bestaat niet alleen maar uit vogels en vlinders, maar ook ‘art’ kun je er vinden.

Hier twee voorbeelden zoals het er eventueel uit zou kunnen zien..

Kneu op de papaverbol

Zoals jullie weten ben ik eigenlijk altijd op zoek naar bijzondere foto’s om te maken, uitdagingen…

Zo kwam ik via Facebook foto’s tegen van een papaverveld met witte bloemen erin. Dus de vrouw die de foto’s gemaakt had (gewoon ff met haar mobiel) even gevraagd waar dat veldje was. Dat bleek niet aan de andere kant van Nederland te zijn gelukkig, en dus in de auto gestapt om er eens te kijken met mijn vriend. Het veld was prachtig, maar de bloemen waren er uit. We hebben daar samen geprobeerd om een Putter op de foto te krijgen die dan op een bol ging zitten…Maar helaas, dat werd hem niet. Ik had uiteindelijk wel een foto gemaakt, maar die voldeed niet genoeg aan mijn wensen.

De volgende dag ben ik zelf nog een keer heen gereden, want tja, ik had een beeld in mijn hoofd en vond het de moeite waard om nog een poging te doen. En jaaaa hoor, het is gelukt 🙂 geen putter op de bol, maar wel een prachtige mannelijke Kneu. 

En hier nog wat resultaten van de twee halve dagen dat ik daar geweest ben….

Binnenkort in Natuurfotografie Magazine

Via Instagram kreeg ik een berichtje of deze foto mogen publiceren in Natuurfotografie Magazine. K heb gelijk JAAA gezegd, super leuk toch!

Handig dat ik al een abonnement op het magazine heb, dus die valt binnenkort wel op de deurmat. 

Natuurlijk ga ik de resultaten posten op de Publicatie pagina.

Fotowedstrijd

Helemaal blij dat deze foto is uitgezocht tot de halve finale van een hele grote fotowedstrijd.

Van 25 juli t/m 1 augustus mogen de mensen die naar deze tuinexpo komen stemmen op de foto’s die in de halve finale zitten. De foto’s worden groot uitgeprint en tentoongesteld door het park heen. Heel benieuwd hoe het er uit ziet allemaal, en natuurlijk ga ik samen met mijn lieverd er ook heen:)

Roosfoto.nl

Heideblauwtjes en kleine Vuurvlinder gespot

Na lang zoeken heb ik eindelijk weer Heideblauwtjes gespot, deze keer in Appelscha en vroeg op de ochtend. Ze maakten het me niet zo makkelijk, want elke keer als je door je knieën gaat om de juiste pose aan te nemen gingen ze er vandoor. Maar ja, gewoon volhouden totdat het wel lukt 🙂

Papaverbollen sfeerfoto's

Via een collega fotograaf kwam ik bij dit mooie papaverveld, en wauw ik was gelijk enthousiast want wat zijn ze mooi:) 

Eigenlijk hoopte ik nog dat ik foto’s kon maken dat er een vogel op een bol zat…Dat is wel gelukt maar niet naar mijn wens, te ver weg en niet 100% scherp. Dus die poging ga ik eerdaags nog es doen.

Blauwborst in het koolzaad

Nadat ik de Gele Kwikstaart in het koolzaad prachtig op de foto had gezet, wou ik dat ook nog heel graag met de Blauwborst doen. Dus de wekker weer op 4.30 uur zodat ik met zonsopkomst bij de juiste locatie zou zijn. Nou dat was gelukt, de zon piepte er al een beetje doorheen maar het was ook nog mistig…Ik hoorde al wel wat geluidjes en zag in de verte al een kwikstaart vliegen. Een uurtje later zag ik de Blauwborst bij me in de buurt landen, voor mijn gevoel was het juiste moment nu gekomen, en ben ik er zo stil mogelijk met mijn kamer en statief in mijn nek naar toe geslopen..Heel voorzichtig de spullen neergezet, en foto’s gemaakt..Yoehooeee het was gelukt.

Paars is mooi.

Na een heerlijk dagje strand kwamen we op de terugweg deze prachtige paarse uien bollen tegen. 

Gelukkig hadden we de camera’s mee en hebben we daar wat toffe foto’s gemaakt, bekijk de collage voor de sfeer.

Kwikstaart in de webshop

Weer wat nieuwe werken in mijn webshop gezet bij werk aan de muur, zo ook deze gele kwikstaart. Af en toe kijk ik dan naar de voorbeelden ze voor je maken als het uitvergroot is. Dit voorbeeld vond ik toch wel heel erg tof, het is naadloos behang.