Roosfoto.nl

Blog

Heideblauwtjes in de shop

Ook mijn webshop bij werk aan de muur weer een update gegeven. 

Hier enkele voorbeelden zodat je kunt zien hoe tof het Heideblauwtje aan jouw muur kan zijn 🙂

De foto’s lijken op elkaar, maar die met de vleugels open is een staande foto, en de andere is een liggende.

Heideblauwtjes in Appelscha

Zo ontzettend blij met deze foto’s🥰 een tijdje geleden al gemaakt in Appelscha, toen de blauwtjes nog maar net om de hoek kwamen kijken..Beetje anders bewerkt dan anders…Nu nog de keuze maken welke ik in mijn portfolio ga zetten😂, de portret kan ook in landscape en de landscape kan ook nog in portret…Dus tjahhh 

Welke van de 4 vind jij het mooiste?

Fotoshoot op Texel

Eventjes geen natuur foto’s gemaakt, maar wel een toffe Love Shoot gedaan op Texel. Super leuk en eigenlijk prachtig licht erbij, de lucht was een grote softbox. Hier een paar backstage foto’s voor de leuk.

Webshop weer flinke update gegeven.

Hier twee toffe voorbeelden zoals het er eventueel uit zou kunnen zien 🙂

Nieuwe 'backstage' foto's gemaakt

Zoals je eerder in mijn blog kon lezen ben ik helemaal blij met mijn pastel papaverbollen series. Dus leek het me leuk om daar zelf ook op de foto te gaan :). Dus mijn lieve vriend gevraagd of hij dat wilde doen met me. En ja hoor, zo stonden we dus op zondag ochtend om 9.30 te shooten bij dit prachtige veld. We hebben bewust tegenlicht gebruikt en verder geen flitser om het zo puur mogelijk te houden.

Binnenkort in Zoom.nl magazine

Via Instagram kreeg ik een berichtje of deze foto mogen publiceren in Zoom.nl magazine nummer 9.

Dus binnenkort het magazine maar in huis halen, en zal ik de resultaten posten op de Publicatie pagina.

Visitekaartjes

Helemaal blij met mijn nieuwe visitekaartjes speciaal voor het natuur gedeelte van deze website. 

De foto, in dit geval het Heideblauwtje, maakte ik vorig jaar en ben er nog steeds heel erg blij mee. er zit zoveel sfeer in, en de vlinder komt zo mooi tot zijn recht, dat ik het 1 van mijn mooiste vond tot nu toe.

Webshop weer up-to-date

Mijn webshop bij Werk aan de muur bestaat niet alleen maar uit vogels en vlinders, maar ook ‘art’ kun je er vinden.

Hier twee voorbeelden zoals het er eventueel uit zou kunnen zien..

Kneu op de papaverbol

Zoals jullie weten ben ik eigenlijk altijd op zoek naar bijzondere foto’s om te maken, uitdagingen…

Zo kwam ik via Facebook foto’s tegen van een papaverveld met witte bloemen erin. Dus de vrouw die de foto’s gemaakt had (gewoon ff met haar mobiel) even gevraagd waar dat veldje was. Dat bleek niet aan de andere kant van Nederland te zijn gelukkig, en dus in de auto gestapt om er eens te kijken met mijn vriend. Het veld was prachtig, maar de bloemen waren er uit. We hebben daar samen geprobeerd om een Putter op de foto te krijgen die dan op een bol ging zitten…Maar helaas, dat werd hem niet. Ik had uiteindelijk wel een foto gemaakt, maar die voldeed niet genoeg aan mijn wensen.

De volgende dag ben ik zelf nog een keer heen gereden, want tja, ik had een beeld in mijn hoofd en vond het de moeite waard om nog een poging te doen. En jaaaa hoor, het is gelukt 🙂 geen putter op de bol, maar wel een prachtige mannelijke Kneu. 

En hier nog wat resultaten van de twee halve dagen dat ik daar geweest ben….

Binnenkort in Natuurfotografie Magazine

Via Instagram kreeg ik een berichtje of deze foto mogen publiceren in Natuurfotografie Magazine. K heb gelijk JAAA gezegd, super leuk toch!

Handig dat ik al een abonnement op het magazine heb, dus die valt binnenkort wel op de deurmat. 

Natuurlijk ga ik de resultaten posten op de Publicatie pagina.

Fotowedstrijd

Helemaal blij dat deze foto is uitgezocht tot de halve finale van een hele grote fotowedstrijd.

Van 25 juli t/m 1 augustus mogen de mensen die naar deze tuinexpo komen stemmen op de foto’s die in de halve finale zitten. De foto’s worden groot uitgeprint en tentoongesteld door het park heen. Heel benieuwd hoe het er uit ziet allemaal, en natuurlijk ga ik samen met mijn lieverd er ook heen:)

Roosfoto.nl

Heideblauwtjes en kleine Vuurvlinder gespot

Na lang zoeken heb ik eindelijk weer Heideblauwtjes gespot, deze keer in Appelscha en vroeg op de ochtend. Ze maakten het me niet zo makkelijk, want elke keer als je door je knieën gaat om de juiste pose aan te nemen gingen ze er vandoor. Maar ja, gewoon volhouden totdat het wel lukt 🙂

Papaverbollen sfeerfoto's

Via een collega fotograaf kwam ik bij dit mooie papaverveld, en wauw ik was gelijk enthousiast want wat zijn ze mooi:) 

Eigenlijk hoopte ik nog dat ik foto’s kon maken dat er een vogel op een bol zat…Dat is wel gelukt maar niet naar mijn wens, te ver weg en niet 100% scherp. Dus die poging ga ik eerdaags nog es doen.

Blauwborst in het koolzaad

Nadat ik de Gele Kwikstaart in het koolzaad prachtig op de foto had gezet, wou ik dat ook nog heel graag met de Blauwborst doen. Dus de wekker weer op 4.30 uur zodat ik met zonsopkomst bij de juiste locatie zou zijn. Nou dat was gelukt, de zon piepte er al een beetje doorheen maar het was ook nog mistig…Ik hoorde al wel wat geluidjes en zag in de verte al een kwikstaart vliegen. Een uurtje later zag ik de Blauwborst bij me in de buurt landen, voor mijn gevoel was het juiste moment nu gekomen, en ben ik er zo stil mogelijk met mijn kamer en statief in mijn nek naar toe geslopen..Heel voorzichtig de spullen neergezet, en foto’s gemaakt..Yoehooeee het was gelukt.

Paars is mooi.

Na een heerlijk dagje strand kwamen we op de terugweg deze prachtige paarse uien bollen tegen. 

Gelukkig hadden we de camera’s mee en hebben we daar wat toffe foto’s gemaakt, bekijk de collage voor de sfeer.

Kwikstaart in de webshop

Weer wat nieuwe werken in mijn webshop gezet bij werk aan de muur, zo ook deze gele kwikstaart. Af en toe kijk ik dan naar de voorbeelden ze voor je maken als het uitvergroot is. Dit voorbeeld vond ik toch wel heel erg tof, het is naadloos behang.