Roosfoto.nl

Wie is Roos?

Hoi, ik ben Roosmarijn.

Maar de meeste noemen me Roos. Ik woon in de stad Groningen, al van kinds af aan.Ondertussen ben ik alweer 46 jaar, maar blijf me 28 voelen. Waarschijnlijk omdat ik erg sportief ben en niet zo goed stil kan zitten.

Het fotograferen vond ik als puber al leuk met een oude analoge camera. Toen kwam  de digitale camera op de markt en ging er een wereld voor me open.  Met als gevolg dat ik steeds fanatieker ben gaan fotograferen. Nu kan ik met trots zeggen dat het mijn werk is als commercieel fotograaf!

Voorjaar 2020: Corona.
Dit betekende dat veel opdrachten afgezegd werden en ik minder en minder mensen voor de camera kreeg. Stilzitten is niks voor mij, dus ben ik de natuur in gegaan en begonnen met macro en natuurfotografie. Daar word ik nog steeds heel erg happy van. Het geeft me een stukje ontspanning en ik kan mezelf er enorm in uitdagen om dat éne perfecte beeld te creëren.

Wat Roos echt Roos maakt.

  • Ik heb geen fotografie opleiding of cursus gedaan. Door veel te oefenen en experimenteren heb ik mezelf alles aangeleerd. Ook ben ik niet zo technisch, ik fotografeer vooral op gevoel. Waarschijnlijk juist daardoor heb ik mijn eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Deze is zacht, licht, rustig en kleurrijk, soms zelfs dromerig.
  • Mijn dyslexie zit me vaak in de weg, maar weet er ondertussen best goed mee om te gaan. Mijn lieve vriend redt me zo nu en dan met wat ingewikkelde ‘dingetjes’.
  • Perfectionistisch, soms iets té erg…-Vrolijk en optimistisch, ik maak er #posioptimistisch van🤣
  • Haar issues… van bruin naar blond naar rood en zwart. Van lang naar kort, van laagjes naar stiekels. Ik geloof nu heilig in naturel blond en laten groeien naar schouder lengte. Volgende week weet ik het nog niet.

Er is nog heel veel meer te vertellen, maar dat bewaar ik voor de volgende keer…

Hoi, ik ben Roos

© Roosfoto.nl

Welke camera en lenzen
gebruik ik voor mijn foto's?

Als Canon liefhebber gebruik ik mijn 5D mk-iv camera meestal met het 70-200mm f/2.8 objectief vooral buiten. Mijn 24-105mm f/4.0 objectief gebruik ik meestal in de studio voor portret- en modelfotografie, en buiten voor landschappen met een grote beeldhoek. Het 100mm f/2.8 objectief is fijn en allround voor prachtige portretten en creatieve macrofoto’s. De 50mm f/1,8 zit altijd in mijn rugtas, geschikt voor bijna alle soorten foto’s en omdat dit objectief niets weegt.

 

Ik ben helemaal blij met mijn laatste aanwinst: de Sigma 150-600mm f/5-6.3 telezoom voor wildlife- en sportfotografie.