Roosfoto.nl

Wie is Roos?

Als enthousiaste fotografe die niet zo makkelijk stil kan zitten, is het nog wel eens een opgave om toch ontspannen op de bank te belanden… Ik heb altijd creatieve ideeën, en ik wil die het liefste gelijk uitvoeren.

 

Ik woon in de stad Groningen, en ik heb een mooie en goed ingerichte fotostudio in Assen. Toch vind ik het ook hartstikke leuk om buiten te fotograferen, het liefste met mooi weer en op een mooie locatie. Het geeft meer vrijheid en sfeer, waardoor de mensen voor mijn camera meer zichzelf kunnen zijn, en die momenten zijn het mooist om vast te leggen.

 

De kleuren roze en paars zijn wel mijn favoriet, daarom ben ik zomers altijd op de bloeiende heide te vinden en ben ik helemaal blij als het lente is, want dan staan de Japanse bloesembomen weer zo mooi in bloei.

 

De kleur roze is zelfs in mijn huisje terug te vinden, de grootste muur heb ik in die kleur geschilderd.

 

Ik hou van mensen om me heen die eerlijk, oprecht, zacht en lief zijn, maar ook die van een beetje humor houden, en positief in het leven staan. Zo heb ik mijn eigen woord ontwikkeld: #Posioptimistisch. Het is zoals ik in het leven sta, dat is Roos!

 

Na dik 20 jaar modellenwerk te hebben gedaan, vond ik het tijd om aan de andere kant van de camera te kruipen, want wat al die fotografen konden, moest ik ook kunnen, vond ik. Het begin was moeizaam, ik ben niet zo technisch en ik ben te eigenwijs om ergens een cursus te gaan volgen. Ook mijn dyslexie hielp niet mee. Toch heb ik doorgezet, veel geoefend op collega-modellen, en zo begon ik mooie, zachte en lichte foto’s te creëren. De foto’s die ik maakte, kregen hun eigen begrip door modellen en fotografen. ‘Roosfotostyle’ hoorde ik vaak voorbijkomen of werd genoemd in de reacties bij de foto. Ik gebruikte veel tegenlicht in mijn foto’s voor een hele zachte sfeer.

 

De rollen werden omgedraaid, want nu werd ik gevraagd voor shoots omdat ze mijn foto’s zo mooi vonden. Dat zorgde ervoor dat ik me in 2012 heb ingeschreven bij de KvK en zo ontstond mijn eigen bedrijf, super trots.

Hoi, ik ben Roos

Roosfoto.nl

Welke camera en lenzen
gebruik ik voor mijn foto's?

Als Canon liefhebber gebruik ik mijn 5D mk-iv camera meestal met het 70-200mm f/2.8 objectief vooral buiten. Mijn 24-105mm f/4.0 objectief gebruik ik meestal in de studio voor portret- en modelfotografie, en buiten voor landschappen met een grote beeldhoek. Het 100mm f/2.8 objectief is fijn en allround voor prachtige portretten en creatieve macrofoto’s. De 50mm f/1,8 zit altijd in mijn rugtas, geschikt voor bijna alle soorten foto’s en omdat dit objectief niets weegt.

 

Ik ben helemaal blij met mijn laatste aanwinst: de Sigma 150-600mm f/5-6.3 telezoom voor wildlife- en sportfotografie.