Roosfoto.nl

Hi, ik ben Roosmarijn,

Maar de meeste noemen me Roos. Ik woon in de stad Groningen, al van kinds af aan.Ondertussen ben ik alweer 47 jaar, maar blijf me 28 voelen. Waarschijnlijk omdat ik erg sportief ben en niet zo goed stil kan zitten.

Het fotograferen vond ik als puber al leuk met een oude analoge camera. Toen kwam de digitale camera op de markt en ging er een wereld voor me open. Met als gevolg dat ik steeds fanatieker ben gaan fotograferen. Stilzitten is niks voor mij, dus ben ik de natuur in gegaan en begonnen met macro en vogelfotografie. Daar word ik nog steeds heel erg happy van. Het geeft me een stukje ontspanning en ik kan mezelf er enorm in uitdagen om dat éne perfecte beeld te creëren.

© Roosfoto.nl

Er is nog heel veel meer te vertellen, maar dat bewaar ik voor de volgende keer…

         Wat Roos echt Roos maakt.

  • Ik heb geen fotografie opleiding of cursus gedaan. Door veel te oefenen en experimenteren heb ik mezelf alles aangeleerd. Ook ben ik niet zo technisch, ik fotografeer vooral op gevoel. Waarschijnlijk juist daardoor heb ik mijn eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Deze is zacht, licht, rustig en kleurrijk. 
  • Mijn dyslexie zit me vaak in de weg, maar weet er ondertussen best goed mee om te gaan. Mijn lieve vriend redt me zo nu en dan met wat ingewikkelde ‘dingetjes’.
  • Perfectionistisch, soms iets té erg…-Vrolijk en optimistisch, ik maak er #posioptimistisch van🤣
  • Haar issues… van bruin naar blond naar rood en zwart. Van lang naar kort… Ik geloof nu heilig in naturel blond op schouder lengte. Volgende week weet ik het nog niet.
  • Ik hou van mooie gekleurde bloemen-altijd en overal…

Welke camera en lenzen gebruik ik voor mijn foto's?

 

Als Sony liefhebber gebruik ik mijn Alpha 1 camera meestal met het

Sony FE 200-600mm F/5.6-6.3 G OSS objectief buiten voor de vogels, omdat het een telezoom is. Het Sigma 105mm F/2.8 DG DN Macro Art Sony FE objectief is heel fijn voor creatieve vlinderfoto’s. 

© Roosfoto.nl
© Roosfoto.nl

Klik op de foto voor vergroting

In 't veld

Persoonlijk hou ik niet van te drukke foto’s, de vogel of vlinder is het hoofdonderwerp en die moet van het beeld knallen. Dus zorg ik voor een rustige achtergrond. Er mag wel wat in gebeuren, maar niet te aanwezig zijn.

Zelf hou ik van foto’s die je nog niet veel ziet op het internet of in tijdschriften, iets waarvan mensen denken… wauwieee wat gaaf en bijzonder!
Om dat voor elkaar te krijgen ga ik vaak op pad, de natuur in, op zoek naar mooie locaties.

Voor de vlinders vind ik de bloeiende heide perfect. Of eerder in het seizoen een mooi veld vol met margrietjes. 

Of ik ga een hele dag naar een Koolzaad of Papaverveld om daar te wachten/rondlopen en goed kijken en luisteren dat er een vogel mooi op gaat zitten. Mensen die niet veel fotograferen, of er weinig tijd voor uittrekken, denken dat het een geluks momentje is, dat je er gaat staan en binnen 5 minuten je de perfecte foto hebt gemaakt, en beseffen zich niet dat ik soms 7 uur in mijn camouflage tentje zit te wachten tot bijvoorbeeld de ijsvogel precies op het juiste takje gaat zitten voor de perfecte foto.

error: Copyright © 2023 Roosfoto.nl - All Rights Reserved