Personalbrandingshoot

Je bent ondernemer, je bent jouw persoonlijke merk en je weet dat personal branding het creëren van een merk is dat weergeeft wie je bent. Een must voor iedere ondernemer. Daar zijn veel redenen voor. Jij bent al een stap verder en weet dat professionele foto’s daarin enorm belangrijk zijn. Goede foto’s geven direct weer waar jij voor staat. Wie je bent als ondernemer, en daardoor straal je ook het vertrouwen uit naar jouw doelgroep. Bestaande en nieuwe klanten zien graag wie je bent, wat je in beweging zet, als persoon en als professional.

 

Het is verstandig om over een eigen beeldbank te beschikken. Laten we die samen creëren. De foto’s die tijdens de personal branding shoot worden gemaakt, kun je gebruiken voor je website, social media, flyers, nieuwsbrieven, visitekaartjes enzovoorts. Een eigen beeldbank ondersteund dan altijd je huisstijl, en komt professioneler over. Dit in tegenstelling tot de standaard stock foto’s.

 

Bij een personal branding fotoshoot maak ik naast de portretfoto’s ook flatlays en productfoto’s van de spullen die je veel gebruikt. Zaken die jou kenmerken. Producten die jouw persoonlijkheid spiegelen. Kortom: spullen die je personal brand ondersteunen.
Verder maken we foto’s van jou in actie tijdens je werkzaamheden en de producten/diensten die je verkoopt.

© Roosfoto.nl
'Ik heb nog nooit een fotoshoot gedaan...'

Natuurlijk begrijp ik dat de fotoshoot best spannend kan zijn. Het is iets wat je waarschijnlijk niet dagelijks doet. Vanzelfsprekend komen er allerlei vragen en misschien wel twijfels om de hoek kijken. Geen paniek! Juist daarom ga ik je helpen bij de voorbereiding van de shoot. Eerst via de mail en telefoon en later tijdens de shoot zelf. Juist ook daar is persoonlijke coaching belangrijk voor het beste resultaat. Je wilt op de foto in je kracht staan, in je element zijn.

 

Zo ga ik je adviseren om van tevoren een moodboard te maken met beelden die je inspireren en die bij je passen qua stijl. Zo kan ik in één oogopslag zien wat je aanspreekt, wat je wilt uitstralen. Ook ga ik met je meedenken qua locatie en mogelijkheden, styling en manier van fotograferen. Natuurlijk gaan we de beelden van het moodboard niet 1-op-1 namaken. We gebruiken het als vertrekpunt en geven er onze eigen draai aan. Zo heb jij straks unieke en persoonlijke foto’s voor op je website, nieuwsbrief, social media en visitekaartjes/flyers.

 

We zorgen ervoor dat je genoeg verschillende foto's hebt

Het is ook verstandig om vooraf te kijken naar je website of in gesprek te gaan met je webbouwer, wanneer je net start. Dan weet je ook welke foto’s je echt nodig hebt of waar je bepaalde beelden wilt plaatsen op je website. Zo kunnen we rekening houden met bijvoorbeeld de uitsnede van de foto. Denk aan liggend of staand formaat, vierkant of juist panorama.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker ook voor een personal branding shoot. Daar horen ook de producten bij die bij jou en/of je werk passen. Dit worden ook wel props genoemd. Denk bijvoorbeeld aan een notitieblokje met je logo of in de kleur van je huisstijl, of misschien wel een sieraad dat mooi is en bij jouw kleuren past. Je telefoon, je favoriete koffiemok, mousepad, misschien wel dat stuk chocolade, omdat je hier gek op bent. Ook wanneer je dit nog niet hebt, is dat eenvoudig te creëren. Heb je wel eens gedacht aan een persoonlijk telefoonhoesje? Alles kan, zolang het maar jouw merk ondersteunt of versterkt. Deze props maken jouw foto’s persoonlijk, en kunnen we ook gebruiken voor de flatlays. Als fotograaf en creatieveling denk ik graag met je mee, so let’s brainstorm.