Roosfoto.nl

Workshop herfst en winter

Sinds kort verzorg ik bij de Valk Roofvogels in Lunteren de styling voor mooie vogel foto’s. Denk hierbij aan settings passend bij het seizoen, en het soort vogel wat er op gaat zitten. Een mooi dennenappel takje of bessen takje  voor de herfst achtergrond, of een witte kersttak voor de winter achtergrond… 

Deze maanden (september t/m februari) is het thema herfst en sneeuw (zie de foto hiernaast), in november en december komt daar het kerst thema bij kijken, dus met lichtjes en ballen… We zullen vooral verschillende uilen hiervoor gaan gebruiken. Dit thema heb ik bedacht uit creativiteit, want deze foto’s ook zijn helemaal geschikt voor het maken van een toffe kerstkaart. Ik hou niet van de standaard kerstkaarten, en vond dit daarom wel een tof plan. Dus wie weet, misschien ook voor jou een leuk idee?

Ook geef ik tips en trucs over het fotograferen van de vogels, denk vooral aan de instellingen van je camera, en het standpunt dat je aanneemt. Tussen de fotosessies door is er tijd om je foto’s te bekijken, en vragen te stellen, vooral als je een ergens moeite mee hebt, en verlegen zit om een goede tip.

Tijdens deze 3 uur durende sessie zullen we ons vooral focussen op de vogels die goed in de settings passen, want het moet wel een beetje realistisch zijn. Bij de herfst setting kan de Kookaburra, Amerikaanse torenvalk en misschien de Bijeneter (het is ook afhankelijk van de wind en de kou)

Voor de sneeuw en kerst foto’s gaan we vooral uilen gebruiken, die zijn het meest passend in de setting, en hun ogen ‘pakken’ je!

Verzoekjes voor een speciale vogel die daar aanwezig is mogen, maar moeten wel passen, een Bijeneter is sneeuw setting is een no-go! Ook verzoekers voor bepaalde takjes/bloemen of iets anders mogen, laat het me tijdig weten dan kan ik me goed voorbereiden.

Hieronder kun je een aantal foto’s bekijken waar ik de styling tot nu toe heb gedaan, de meest recente foto’s zal ik bovenaan plaatsen.

  • 3 uur durende sessie 
  • styling van de settings
  • tips en trucs
  • koffie/thee en wat lekkers
  • €65,- pp (max 15 personen)

Voor beschikbare datums kun je bij mij terecht, stuur me even een mail, of berichtje via Instagram of Messenger.

Voor meer info, en boekingen kun je op de Website van De Valk Roofvogels kijken.

Wil je een sessie boeken? Stuur een e-mail naar info@devalk-roofvogels.nl , en laat weten om welke datum het gaat en vermeld mijn naam erbij.

© Roosfoto.nl

Deze foto maakte ik met de Sony 70-200mm op de brandpunt afstand van 200mm, f2,8 en 1/2000 seconde, de iso was 320.

Voor de sneeuw en kerst foto’s adviseer ik om een tele(zoom) objectief mee te nemen waar je gebruik kunt maken van een groot diafragma, met een brandpuntsafstand van minimaal 200mm. Ik gebruik zelf mijn 70-200mm f2.8

In deze setting kun je iets dichter bij de uil komen dan in de andere settings. Op 200 mm en f2.8 krijg je een mooie uitsnede, diepte en zachtheid in de achtergrond. 

Voor de andere foto’s is een brandpunt tussen de 400-600mm het fijnste. Denk aan 150-600mm objectief bijvoorbeeld.

Beschikbare datums;

  • Vrijdag 6 oktober 10.00 uur VOL
  • Vrijdag 13 oktober 14.00 uur  VOL
  • Dinsdag 24 oktober 14.00 uur VOL
  • Vrijdag 10 november 12.00 uur VOL
  • Vrijdag 8 december 12.00 uur VOL
error: Copyright © 2023 Roosfoto.nl - All Rights Reserved